1- ماهیچه داخل
جهت ایجاد خطوط داخلی و محفظه ی خالی قطعه ریختگی به کار میرود. البته می توان قطعه ای را بدون استفاده از ماهیچه قالب گیری کرد ولی در قطعات پیچیده باعث مشکل بودن عملیات قالبگیری میشود.
2- ماهیچه خارج
ماهیچه خارج باعث ایجاد خطوط خارجی قطعه میشود.
در صورت عدم استفاده از ماهیچه خارج می توان قسمت های برآمدگی قطعه را به صورت قطعه آزاد طراحی کرد که البته گران تر و زمانبرتر است.
3- قالب ماهیچه ای
در قالب ماهیچه ای قالب کلا از ماهیچه تشکیل میشود. خطوط و طرح های داخلی و خارجی قطعه کار به وسیله ی ماهیچه شکل میگیرد.
4- بغل ماهیچه
بغل ماهیچه ماهیچه خارج است که در تو رفته گی های مدل ساخته میشود. این نوع کار قالبگیری اکثرا در ریخته گری هنری و گاهی در قالب گیری مدلهای بزرگ اجرا میشود.
5- ماهیچه سقفی
ماهیچه ای را سقفی می گویند که سطح مقطع محل نشیمن از سطح مقطع اصلی ماهیچه بزرگتر باشد. بدین جهت این ماهیچه محفظه ی خالی قالب را می پوشاند. هرگاه پوشش محفظه ی خالی توسط ماهیچه آویزان پیش بینی شود این نیز یک ماهیچه سقفی است. ماهیچه سقفی می تواند بدون درجه بالایی بکار رود.
در صورت استفاده از درجه بالایی از حرکت ماهیچه سقفی در راستای قائم جلوگیری میشود و قسمت سقفی ماهیچه بین قالب بالایی و پایینی محکم گرفته میشود بدین تربیب از بلند شدن ماهیچه در نتیجه نیروی بالابر جلوگیری خواهد شد.
البته با وزنه گذاری نیز از حرکت ماهیچه جلوگیری میشود. ماهیچه سقفی میتواند مجهز به سیستم های راهگاهی و تغذیه باشد
6- ماهیچه آویزان
ماهیچه ای را ماهیچه آویزان گویند که روی سطح بالایی قالب نشسته و در محوطه خالی قالب آویزان باشد. محل نشیمن ماهیچه آویزان روی محوطه خالی قالب است. هر گاه محکم کردن ماهیچه توسط درجه پایین و بالایی امکان پذیر و یا مطمئن نباشد میتوان آن را بر حسب اندازه ماهیچه به وسیله چسباندن، محکم کردن و پیچ کردن به درجه بالایی محکم کرد.
7- ماهیچه نشسته
ماهیچه ای را ماهیچه نشسته گویند که روی سطح قالب پایینی نشسته و در محفظه خالی قالب سر بیرون آورده باشد.
اکثرا در ماهیچه های بزرگ قرار دادن ماهیچه نشسته در قالب ساده تر از نصب ماهیچه آویزان می باشد. غالبا در ماهیچه نشسته روی ماهیچه اصلی ماهیچه های دیگر قرار می گیرند.
8- ماهیچه مجموعه
ماهیچه مجموعه عبارت از نصب و بنای تمام ماهیچه های مربوط به یک قالب که در خارج قالب جمع و کل ماهیچه در قالب گذارده میشود، است .
اکثرا از نظر فنی قالبگیری ساخت ماهیچه یک تکه پیچیده و بزرگ غیرممکن یا دشوار است و با تقسیم ماهیچه کل به ماهیچه های مجزا می توان ماهیچه و جعبه ماهیچه های ساده تر درست کرد. ماهیچه های مجزا اکثراً روی ماهیچه اصلی یا ماهیچه نشیمن جهت ساخت ماهیچه کل نصب می شود .
برای اینکه ماهیچه های مجزا با تلرانس دقیقی روی هم سوار شوند از تجهیزات نصب و چسب استفاده میشود .بسته به تکنیک قالب گیری می توان ماهیچه مجموعه را گاهی در خود قالب مونتاژ کرد.
9- ماهیچه مشترک
با روش ماهیچه مشترک برای چند قطعه ریخته گری یکسان زمان ساخت ماهیچه کمتر است و از درجه های قالب گیری تا حد امکان استفاده می شود. استفاده از تکیه گاه مشترک، لقی تکیه گاه ماهیچه را هم کم تر می کند. در مورد ماهیچه مشترک گشتاور چرخشی حاصل از وزن و نیروی بالابر مذاب متقابلاً اثر همدیگر را خنثی میکنند
10- ماهیچه برشی
ماهیچه برشی دو قطعه ریخته گری را که به طور متقابل در قالب قرار می گیرند از هم جدا می کنند.
در مدل های یک تکه معمول است که فقط از یک درجه قالب استفاده می شود. درجه دومی فقط وظیفه پوشش درجه اولی را دارد. جهت استفاده بهتر از درجه ها مدل در هر دو درجه قالب گیری میشود. محفظه خالی قالب ها که روبروی هم قرار می گیرند باید به وسیله یک ماهیچه برش از هم جدا شوند. ضمناً این نوع ماهیچه یک ماهیچه داخلی برای هر دو درجه به شمار می رود. این روش قالب گیری برای یک کارگاه مجهز به سیستم های خودکار که از مدل های صفحه دو طرفه استفاده میکنند مفید است
11- ماهیچه چکمه ای
یک قسمت از ماهیچه چکمه ای است که جهت نشستن قسمت اصلی ماهیچه ای دیگر به کار میرود. وقتی قرار است ماهیچه چکمهای برای تولید قطعه ای به کار رود غالباً بهتر است که ازمایشگاه چکمه ای پیچیده را مطابق شکل به دو قسمت ماهیچه اصلی و ماهیچه فرعی تقسیم کرد. ماهیچه فرعی از ماهیچه اصلی تا سطح جدایی ادامه پیدا میکند.
12- ماهیچه کشویی
به خاطر دلایل مونتاژ، ماهیچه کشویی طول کمتری از اندازه طول ریشه ماهیچه واقعی خود دارد. مراحل جاگذاری عکس مرحله بلند کردن مدل با قطع آزاد است. نحوه حرکتاین ماهیچه به هنگام جاگذاری جهت دیگری را به خود میگیرد.
در مورد قطعه آزادی که احتیاج به تکیه گاه دارد به کار میرود .